- Sønderjysk Sportsfiskerforening
  Forside » Aktiviteter » Afholdte aktiviteter Min konto  |  Indkøbskurv  |  til Kassen   
Kategorier
Køb af medlemskabAktiviteterAfholdte aktiviteterJuniorKlub 60+ aktiviteterDyringkær Put & TakeKøb dagkort ( 4 )Indrappotere din fangst herFiskevandFiskehistorierFiskereglerFiskeriopsynHavfiskeriKystfiskeriKlubfaciliteterKlubaftenerPokalerUdvalgVandplejeMedlemsblad
Information
Vedtægter
Foreningens stiftelse
Bestyrelsen

Gylleudslip
Handelsbetingelser
Ålefiskeri
DTU bekendtgørelser


Kontakt os
Afholdte aktiviteter

På denne side kan du se foreningens afholdte aktiviteter - kig i foreningens eget blad "Lystfisker" for at få en helt nøjagtig oversigt over kommende aktiviteter.

Se også siden "Klubaftener".


Konkurrence ved Dyringkær fiskesø.

Indsat 07-05-2017

Rigtig god dag ved Dyringkær fiskesø.

Søndag 7 MAJ afholdt vi den årlige konkurrence ved vores dejlige fiskesø. Ca. 0530 mødte de første fiskere. De fik naturligvis de pladser, de ønskede.

I alt var der 28 deltagere, hvilket er flot i forhold til tidligere års magre deltagelse.
En af årsagerne var nok det rigtig flotte fiskevejr med næsten ingen vind og sol hele formiddagen. Morgenen var ret kold, men solen fik hurtigt magt, og sidst på formiddagen var det næsten sommer. De fleste fisk blev dog fanget, medens det endnu var ret køligt.

Første fisk blev fanget efter ca. en halv minuts fiskeri. Det viste sig samtidigt at blive dagens største fisk (3,85 kg.) Resten af formiddagen kom mange tæt på. Faktisk så tæt, at de 6 største fisk lå inden for 500 gram. 2 Fisk var nøjagtig lige tunge, så da måtte reglen om, at den korteste af disse fik fortrinsret, tages i anvendelse (p.g.a. bedre kondition). I alt blev der fanget 30 fisk fordelt på 11 fiskere.

Der var blevet udsat 200 kg fisk. Heraf 100 kg over 3 kg. De største var på ca. 7 kg, havde jeg fået oplyst af leverandøren. De store på ca. 7 kg, og mange af de andre store og mindre fisk svømmer fortsat rundt i søen.

Det er bestemt mit indtryk, at deltagerne havde en rigtig god og hyggelig dag. og det var lige det, vi havde stilet efter. Vi havde kun reklameret med opslag ved søen og på vores hjemmeside, idet vi først og fremmest ønskede, at det skulle være en god dag for vores medlemmer og andre faste brugere af søen.

Den største fisk på 4,85 kg blev fanget af Carl Christian, og dermed løb han med præmiechecken på 1000 kr. Carl er en af vores trofaste tyske kunder. Han er kommet ved søen i snart mange år og har for øvrigt en gang tidligere for 7 - 8 år siden vundet konkurrencen.

Tillykke til Carl Christian og alle I andre vindere.

Tak til hjælperne og deltagerne. På gensyn næste år.

Kaj Olesen


Konkurrence ved Dyringkær fiskesø.

Indsat 01-05-2016

Søndag 1 MAJ afholdt vi den årlige konkurrence ved vores dejlige fiskesø. Lidt over 0500 mødte den første fisker, selvom starten først var kl. 0700. Han fik naturligvis den plads, han gerne ville have.

I alt var der kun 14 deltagere, men mange aktiviteter gør det svært at trække deltagere til. Et par havde nævnt, at de skulle til konfirmation, og andre prioriterede premieren på geddefiskeriet, men fakta er, at her i foråret vil man støde ind i andre aktiviteter, uanset hvilken lørdag eller søndag man lægger konkurrencen på. Vi fastholder derfor den første søndag i MAJ som vores konkurrencedag. Næste år falder den i det mindst ikke sammen med geddepremiere.

Det er bestemt mit indtryk, at de få deltagere havde en rigtig god og hyggelig dag.

Det var også i år et rigtig flot fiskevejr med næsten ingen vind og sol hele formiddagen. Morgenen var ret kold, (Jeg måtte have isskraberen i gang, før jeg kunne køre), men solen fik hurtigt magt, og sidst på formiddagen var det næsten sommer.

Første fisk blev fanget efter ca. en halv times fiskeri, men herefter gik der meget lang tid, før der igen blev fanget fisk. Sidst på formiddagen kom der dog en smule gang i fiskeriet, men i alt blev der kun fanget 11 fisk fordelt på 5 fiskere.

Der var blevet udsat mange fisk. Den største var på 6,6 kg, havde jeg fået oplyst af leverandøren. Det viste sig, at fisken faktisk vejede 6,71 kg. da den ved 11 tiden blev indvejet. Det var naturligvis vinderfisken. Mange af de andre store fisk svømmer dog fortsat rundt i søen. Mindst en af dem er over 5 kg.

Vi havde 7 flotte præmier at uddele, men som skrevet var der kun 5 mand, der fangede fisk, så et par præmier bliver gemt til næste år.

Den største fisk på 6,71 kg blev fanget af Jacob Adolphsen, og dermed løb han med præmiechecken på 1000 kr. Jacob havde en rigtig god dag, for af de 11 fisk, der blev fanget, tog han sig af de 5. Inden for fiskeri kan man jo til tider være heldig, men med 5 fisk er det ikke kun held, så har det også noget med dygtighed at gøre.

Tillykke Jacob og alle I andre vindere.

Tak til deltagerne og på gensyn næste år, gerne med en hel del flere fiskere.

Kaj Olesen


 Indsat 09-09-2015

Fiskekonkurrencen "Morgenstund har fisk i mund"  2015
 
Sønderjysk Sportsfisker Forening har nu i 7 år afholdt en årlig fiskekonkurrence, hvor vi fisker i alle vores vande eller fra kysten.
I år var der 27 deltagere, hvilket var flot taget den dårlige vejrudsigt i betragtning. Konkurrencen er koncentreret om fire fiskearter: Gedder, laks/ørred, aborrer og skaller. Fiskeriet på disse arter var ikke særlig vellykket. Der blev slet ikke fanget gedder, som jo egentlig er den fiskeart, der er højst rangeret. Der blev fanget 4 ørreder (3 havørreder og en bækørred) 2 aborrer og et større antal skaller.
Der blev dog også fanget andre fiskearter nemlig en stor flot ål og flere brasen, hvoraf den største var på 63 cm. Den store brasen blev fanget af Niels Mathiesen. Der blev også fanget mange små hork - en fisk, som vi jo ellers kun ser som maveindhold på store fisk.
 
Der var præmier til:
Gedder: ingen.
Ørred: Henrik Andreas Geleff: Havørred 62 cm.
            Leo Hansen: Havørred 60 cm.
            Niels Nørregaard Petersen: Havørred 53 cm.
            Rasmus Ravn: Bækørred 32 cm. (En juniorfisker, der var med bedstefar ude at fiske.)
 
Aborre: Michael Røge: 34 cm.
              Jesper Lind: 24,5 cm.
 
Skaller: Ole Mathiesen: 27,5 cm.
              Jesper Lind: 27,5 cm. (1. og 2. pladsen blev afgjort med lodtrækning.)
              Niels Mathiesen: 26 cm.
              Fin Jensen: 25,5 cm.
 
Vejret var et kapitel helt for sig selv. Dagen startede nogenlunde, men midt på formiddagen blæste det kraftigt op, og der kom nogle gevaldige regnbyger. På et tidspunkt blæste det så kraftigt, at flagsnoren løsnede sig, så vores foreningsflag hang vandret ud i luften.
Men på trods af det ret dårlige vejr var det mit indtryk, at alle havde en rigtig hyggelig dag. De fleste deltagere (uanset om man havde fisk til indvejning) havde fundet vej til huset ved dammen kl. 14.50, da indvejningen sluttede, og her gik snakken livligt omkring grillpladsen indtil præmieoverrækkelsen kl. 1500. Med gode hjælpere til at fastholde resultattavlen blev den del også godt overstået jf. ovenstående resultater.
Martin Skov og Ole Mathiesen var med til at skabe hyggen, idet de havde opstillet foreningens tombola, hvor der også var en livlig aktivitet.
En stor tak til hjælpere og deltagerne. På gensyn næste år i et forhåbentlig lidt bedre vejr.
 
 
Mvh.
 
Kaj Olesen


Indsat 21-01-2015

Sæsonpremiere i Hoptrup Å og Slivsø 2015.

Sønderjysk Sportsfiskerforening startede den nye sæson i Hoptrup Å og Slivsø søndag d. 18. januar 2015 . Kl. 8.00 mødte knap 12-15 forventnings fulde lystfiskere op til morgenkaffe i modelflyverklubbens klubhus ved Slivsø som foreningen havde lånt i dagens anledning.

Der blev snakket meget om Slivsø og dens forskellige fiskearter. Om de sidste års fangster af flotte gedder, store aborre og havørreder i slivsøen. Efter morgen kaffen og en ”lille en” blev der fisket på livet løs. Kl. 14.00 blev der serveret hjemmebagt kage.

Der blev fisket fra kajakker og flydering, samt langs Slivsø,s bredder og i Hoptrup Å. Det lykkedes at fange flere gedder, ørred og skaller i løbet af dagen. Robert Kyster fremviste en blank havørred som dog var fanget ved kysten. I løbet af dagen var 35-40 medlemmer af sted med fiskestangen.

 

 

Knæk og bræk

Bestyrelsen

 


Indsat 19-05-2013

Lystfiskeriets dag d. 19 maj 2013,  i Slivsø.
Sønderjysksportsfiskerforening afholdt d. 19 maj lystfiskeriets dag i Slivsø.
Her kunne alle interesserede deltage gratis på fisketur med foreningen.
Turen gik til Slivsø og Hoptrup å mødestedet var Bræåbroen, ved udløbet af søen.
45-50 håbefulde lystfiskere mødte op og oplevede hvor spændende en hobby lystfiskeri er. Der blev fisket på livet løs og fanget fisk. Der blev fanget en del aborrer og 2 flotte gedder på ca. 70cm. Vejret var perfekt til fiskeri, lidt overskyet og enkelte solstrejf og næsten vindstille.

Knæk & Bræk

Preben Nielsen
Formand


Indsat 06-05-2012

Lørdag den 5 MAJ blev der afholdt konkurrence ved Dyringkær fiskesø.

Vi havde annonceret om fiskeriet på hjemmesiden og på opslag ved søen m.m.
Alligevel var der kun 17 morgenfriske fiskere, der mødte op for at deltage.

Det er bestemt mit indtryk, at alle deltagere havde en rigtig god og hyggelig dag.
Snakken gik livligt omkring og på tværs af søen, og der blev fanget mange fisk. Det var perfekt fiskevejr med en smule vind og lidt sol. Morgenen var ret kold, men det er jo kun et spørgsmål om at have den rette påklædning på.

Første fisk blev fanget ca. 2 minutter inde i konkurrencen. Der blev fanget fisk fra ca. 1 kg og op til underkanten af 4 kg.
Der var blevet udsat mange fisk. De største var op til ca. 6 kg, så de svømmer fortsat rundt i søen.

Vi havde 10 præmier at uddele og det kom lige akkurat til at passe, at alle, der havde fanget fisk, kunne få en præmie. Nogle fangede naturligvis flere fisk, men hver mand kunne kun få en præmie.
Den største fisk, der blev indvejet, var på 3,72 kg. Det var Stig Brodersen, der tog denne flotte fisk og dermed løb med præmiecheken på 1000 kr.
(Han fangede også den næststørste, men kunne jo kun få én præmie.)


Stig med 1. pladsen

Det "barske" hold

Stig med en af hans flotte fisk

Tak til deltagerne og på gensyn næste år.

Kaj Olesen


Indsat 06-03-2011

Så er sæsonen i gang

Lørdag d.5 lavede vi opvarmning af kastearmen, både med flue og spinnestangen

Søen var fri for is, så flere af deltagerne valgte at få vinterens "rust" banket af kastearmen og benytte muligheden for at fighte en af søen regnbueørreder.
Fiskene var meget villige til at hugge.

Selvfølgelig var det igen Grethe Jensen der først fik flex på stangen, som man ser på billedet, en rigtig flot fisk. Fisken gav en god fight.

Der var nu kommet gang i fiskene, da solen kunne skinne fra en næsten skyfri himmel.

Finn fyrmester var dog ikke sen til at overgå hende, idet han fangede 3 fisk på mindre end en time.

Klokken 12.00 havde jeg sagt at der var grillpølser til alle.

Men vi var 15 mand, så pølserne fik hurtigt ben at gå på. Det er dejligt når foreningen laver en aktivitet, og der så bliver bakket så meget op om det.

Tak til alle fremmødte, og ikke mindst dem der gav en hjælpende hånd.

Hilsen
Petergnist

 


Indsat 16-01-2011

Premiere fiskeri i Hoptrup Å / Slivsø

Så kom dagen, hvor vi kunne tage hul på fiskesæson 2011.

Traditionen tro, startede dagen med rundstykker, kaffe og en "lille en" til at varme sig på i modelflyveklubbens hus ved Hoptrup Å. Der var igen i år et stort fremmøde af morgenfriske lystfisker

(Klik på billederne for stor størrelse)

Efter morgenmaden stod den igen på fiskeri langs åen, da kong vinter stadig ikke havde sluppet Slivsø fri. Søen var stadig fosset.
Der blev fisket med spinner, wobler og orm, men det var der ikke videre held med.

Desværre kom der ingen fisk på land her på årets første fiskedag.
(dog havde nogle af ormefiskerne kontakt til fisk, men fiskene var meget forsigtige.)

Kl. 14.00 blev der serveret hjemmebagt kringle, som Peter "Gnist" stod for. Dog lå Peter syg, men kringlen skulle vi ha, så den blev hentet og bragt til modelflyvernes klubhus. (efter Peter beslutning) og kringlen smagte os igen i år. (Stor tak herfra)

Under kaffen og kringlen, var der tid til at vise billeder af sidste årets fangster med tilhørende historie og fiskemetode.

Der blev snakket meget om Slivsø og dens forskellige fiskearter. Der blev sidste år fanget mange store og flotte gedder, store fede aborre og store ørreder som regnbue, søørred og friske havørreder i slivsøen.

Det kunne man se på billederne fra diverse mobiltelefoner.

Mon ikke succesen gentager sig for fiskeåret 2011 !!

Knæk og bræk


Indsat 15-12-2010

Juleafslutning med julegløgg og æbleskiver.

Sønderjysk Sportsfiskerforening afholder året sidste klubaften inden jul med julehygge og pakkeleg mv.

Tirsdag d. 14. december 2010 i ”æ fiskehus”, Råstedhøjvej 10 Gram.

Der kom pres på køkkenet tirsdag aften, da 28 medlemmer mødte op i klubhuset i Gram, for at deltage i juleafslutningen. (hvilket var dobbelt så mange som sidste år)

Æbleskiver skulle bages og gløgg skulle varmes, te og kaffe skulle brygges og ikke at forglemme hjemmebagte brunkager og pebbernødder samt chokolade.
(der manglede ikke noget)

Efter at ha spist sig mæt i æbleskiver og småkager var det tid til pakkeleg. 
Som sidste år var nogle som var mere heldige end andre........
men der var en gave til alle

 

Tak for et godt arrangement.
Vi ses til næste år


Indsat 31-05-2010

Flads Å tur

Vi er gode til at hygge os.

Lørdag d. 29. Maj, klokken 08.00, tog Martin imod ved Fole dambrug.

Vi var i alt 7 personer, der var klar til at blive guidet ved Fladså.

Men vores guide mente at vi skulle se hvorfor vandrefiskene har svært

ved at passere dambruget. 

 

Vi kørte derefter til sydsiden af åen, hvor 4 blev sat af, alle var fluefiskere, med den vind der var (Sydvestlig) var det lidt nemmere at få fluen ud til fisken.

De øvrige 3 kørte til Nordsiden af åen.

 

På det ene billede, kan du se hyggestund omkring grillen, mens du på det andet,

ser 2 personer i klog snak omkring fiskeriet.

 

Om vi fangede fisk?

 Ja da, Robert fangede en Gedde!!!----- Nåh nej, den forsvandt jo med hans wobler.

 

En dejlig dag, guidet af Martin, så stor tak til ham.

 

    


Hilsen

Petergnist


Indsat 18-04-2010

Knivtræf
Lørdag d. 12 og
Søndag d. 13 Juni.                                    


Til denne weekend, skal vi bruge jer til forskellige aktiviteter, for at vise vores hobby til de forhåbentlig mange besøgende. Så meld dig til et PAR TIMER, så sørger vi for at du for det sjovt.

 

http://www.knivforeningen.dk/

 Indsat 18-04-2010 

Varde Å tur

Torsdag d. 10 Juni, klokken 04.00.     
   

Brug en af dine fridage til en Oplevelsestur til Hvide banke ved Varde å. Turen er lagt på en hverdag, så vi har åen nogenlunde for os selv. I weekend’s, er der voldsomt pres på de attraktive pladser, derfor en torsdag. Vi starter fra Danmarksgade 8 (æ bindstow) klokken 04.00, og ankommer små 2 timer senere til Varde. Fiskedagkort kan købes på tankstationer når vi ankommer, prisen er kr. 200,00. Kort kan evt. bestilles ved forbundet med 25% i rabat.

Hilsen Peter "Gnist" Petersen
20772570 eller petergnist@ofir.dk


Indsat 18-04-

Familiedag ved Dyringkær put og take

Lørdag d. 5 Juni,                                      

Vi begynder kl. 09.00.                     

Sidste år var der dejlig tilstrømning, så vi håber det gentager sig. I hvert fald er Ole og Jimmy klar til at tage sig af vore juniorer, med forskellige aktiviteter.

Naturligvis er der mange flere til at hjælpe Ole og Jimmy(vore juniorledere), som håber I vil møde talstærkt op med jeres børn


Indsat 18-04-2010

Guidet tur til Flads Å

 

Lørdag d. 29 Maj, klokken 08.00-,

vil Martin Skov guide os ved Fladså.

Hvis der er nogen i foreningen, der kender Fladså!!!!. Derfor lad os få at vide ”hvor er hullerne der holder laks.

 

Jeg blev guidet af Martin sidste år, derfor ved jeg at det er den rigtige til vise os stederne.

 

Vi mødes ved Fole dambrug, hvor vi bliver informeret om dagen, samt får en kop kaffe.

 

Der er højst plads til 8 personer, så hvis du vil tilmelde dig på 20772570 eller petergnist@ofir.dk vil det være super. Jeg tager pølser og brød med.


 


Indsat 18-04-2010

Lystfiskeriets dag ved Slivsø

Søndag d.16. klokken 8.00- 13.00

Vi begynder, traditionen tro, klokken 09.00 med at formanden disker op med rundstykker. Har du lyst, er du naturligvis velkommen til at begynde før den tid. Klokken ca. 13.00 slutter festen. Du er naturligvis velkommen til at fortsætte på egen hånd.


Indsat 23-03-2010

Fisketur til Slivsøen

Lørdag d.1 og Søndag d. 2. Maj, tager vi en tur på Slivsø ofter søens store rovfisk.
Vi fisker fra land og fra vands (flydering, kajak, jolle)

Kom og hver med og se om du kan slå rekorden for gedde, aborre eller ørred.

Tilmelding til: Finn Jensen telf. 30539524.

Hilsen Finn

 Indsat 23-03-2010

Fluekastekursus i Vojens hallerne d. 13 marts

Sønderjysk Sportsfiskerforening afholdt indendørs kastekursus i Vojenshallerne lørdag d. 13/3 med de to dygtige instruktører fra Danmarks Sportsfiskerforbund,
Ronny Lagoni Thomsen
og Mads Pedersen.

Der blæste en stiv og kold vind udendørs så det var dejligtat kunne stå i

fred og ro indendøre hvor alle kunne høre hvad der blev sagt og man kunne holde varmen på fingrene. Der blev givet instruktion i grundkast og de fleste havde rigtig godt af at få banket rusten af kastearmen her efter en lang og kold vinter med meget lidt fiskeri.

Der blev bygget ovenpå med de mere avancerede kast og til sidst var der mulighed for at træne på en agilitybane for fluefiskere med
kunstige forhindringer og papfisk som mål.

Formen på arrangementet kan varmt anbefales da man på denne måde får den bedst tænkelige start på sæsonen under kontrollerede forhold og med nogle meget dygtige og inspirerende instruktører".

 Få mere inspiration omkring fluekast,
 teknik og grej på www.fluefiskeskolen.dk 

 Knæk og bræk

  Erik & Allan


Indsat 06-03-2010

Fisketur til Haderslev Dam

Søndag d. 14-03-2010   kl. 09.00

Udsat til søndag d. 21-03-2010

Sted: Søsportscenter, Damstien 28, 6100  Haderslev, ved grillpladsen.

Der fiskes efter aborre, gedder,søørred. Der kan fiskes fra land, båd, flydering og kajak.
Spørsmål til turen rettes til Finn, tlf. 30539524

Hilsen fyrmester Finn


Indsat 21-01-2010

GENERALFORSAMLING 2010
I
SØNDERJYSK SPORTSFISKERFORENING

Onsdag, den. 24. marts 2010 kl. 19.30 i  Æ Fiskehus, Råstedhøjvej 10 i Gram

DAGSORDEN:

1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning
3. Aflæggelse af årsregnskab godkendelse
4. Fastsættelse af optagelsesgebyr og kontingent
5. Uddeling af præmier
6. Valg af formand – kun i ulige år
7. Valg af bestyrelsesmedlemmer
8. Valg af bestyrelsessuppleanter
9. Valg af revisorer
10. Valg af revisorsuppleant
11. Indkomne forslag
12. Eventuelt

Generalforsamlingen kan under punkt 12 ikke træffe beslutninger eller holde bindende afstemninger. Der kan rettes henstillinger til bestyrelsen, fremsættes ønsker, afgives meldinger og debatteres.
Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal skriftligt være bestyrelsen i hænde senest den 15. januar 2010.      

Med venlig hilsen

Bestyrelsen


Indsat 14-03-2010

Premiere vestvendte åer

Torsdag d. 1. april 2010  (Skærtorsdag)

Klokken 07.00 - 12.00 er foreningen vært ved morgenkaffe med rundstykker i foreningens klubhus, "Æ Fiskehus", Råstedhøjvej 10, Gram.

Kom og få morgenkaffe inden du tager ud at fiske, eller fisk nogle timer først.
Vi håber der vil være rigtig mange, der benytter sig af tilbuddet.

Bestyrelsen 


BARSØTUR  1
30. APRIL – 2. MAJ


Så er det igen tid til en Barsøtur. Turen ligger fra den 30/4 - 2/5, dvs. Bededagene.

Tilmelding og betaling sker hos Go´ Fishing i Haderslev, og sidste frist er lørdag den 24. april.
 Husk at der er max. 25 pladser

Pris for turen er 350,- kr. som er incl. færgebillet, overnatning samt mad fra fredag aften til søndag middag.

HUSK at oplyse ønskede færge tider ved tilmelding, og 5 stk. brænde pr. person.

Færge tider:
Til Barsø fredag: 9.00-10.00-13.00-15.00-16.45
Fra Barsø søndag: 9.15-10.15-13.15

Er der nogen der gerne vil have en gæst med, er det også muligt, hvis der er flere ledige pladser. Dog skal gæster betale 450,- kr.

Er du i tvivl om noget, så er du velkommen til at ringe til turlederen Søren Pedersen på tlf. 74532245.
 


Indsat 14-03-2010

Haderslev Dam

Fra begyndelsen af maj op hele sommeren vil Finn og Arne hver torsdag fra kl. 19.00 tænde op i grillen ved bådpladsen Damstien 28 Haderslev.

Hilsen Finn FyrmesterIndsat 14-03-2010

Dyringkær Fiskesø

Fiskekonkurrence lørdag d. 08-05-2010
fra kl. 06.00 - 12.00

Dyringkærholdet afholder igen i år fiskekonkurrence i foeningens fiskesø Dyringkær, Ribe Landevej, Haderslev. Vi håber selvfølgelig at der kommer endnu flere i år end sidste år, så tag din makker med. Udvalget har lovet at præmierne bliver lige så flotte som sidste år.

Peter gnist.
 

 

 

Indkøbskurv flere
0 vare
Se din Indkøbskurv

Vi modtager følgende kort
 
Fiskehistorier
 
Sidste nyt
Leveret af SetWeb

Sønderjysk Sportsfiskerforening • Nørbyvej 8 • Løjtkirkeby • 6200 Aabenraa
Tlf. +45 74 61 80 70 • Mobil +45 30 85 11 01 • E-mail: